Jotun-färg: Skapa perfekta hemmiljöer med högkvalitativa kulörer

17 juni 2024
Maja Bergman Lindberg

editorial

Jotun är ett av de mest respekterade varumärkena inom färgindustrin, känt för sin höga kvalitet, hållbarhet och ett omfattande utbud av färger. Oavsett om du planerar att förnya ditt vardagsrum, sovrum, kök eller badrum, har Jotun färger som kan förvandla varje rum och komplettera olika inredningsstilar. Här är några tips på vilka Jotun-färger som passar bäst för olika rum och stilar.

Skandinavisk stil

Den skandinaviska inredningsstilen är känd för sina ljusa och luftiga rum med fokus på minimalism och naturliga material. För denna stil rekommenderas mjuka, neutrala toner av Jotun färg som skapar en känsla av lugn och rymd.

  • Jotun Lady Pure Color 1622: Denna mjuka, vita nyans är perfekt för att skapa en ljus och fräsch bas i ditt hem. Den reflekterar ljuset på ett vackert sätt och ger rummet en ren och luftig känsla.
  • Jotun Lady Minerals 1877: En subtil grå nyans som ger en elegant kontrast till vit inredning. Denna färg passar utmärkt i vardagsrum och sovrum, där den skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Modern industriell stil

För en modern industriell inredningsstil är mörkare och djärvare färger ofta att föredra. Dessa kulörer ger en urban känsla och kompletterar material som metall och betong.

  • Jotun Lady Pure Color 9938: En djupt svart nyans som ger rummet en sofistikerad och dramatisk look. Använd denna färg på en accentvägg i vardagsrummet för att skapa en slående effekt.
  • Jotun Lady Minerals 5044: En kylig blågrå färg som ger en rå, industriell känsla. Perfekt för kök och arbetsrum där man vill ha en stilren och modern atmosfär.

Jotun färg

Klassisk stil

Den klassiska inredningsstilen är tidlös och elegant, med färger som ofta är inspirerade av naturen och historiska paletter. Här passar varma och neutrala toner bäst.

  • Jotun Lady Pure Color 1140: En varm beige nyans som ger ett mjukt och inbjudande utseende. Denna färg fungerar utmärkt i vardagsrum och matsalar, där den skapar en harmonisk och välkomnande miljö.
  • Jotun Lady Pure Color 1024: En ljus gråbeige nyans som är både sofistikerad och flexibel. Denna färg passar bra i alla rum och är perfekt för att skapa en elegant och tidlös atmosfär.

Bohemisk stil

För den bohemiska inredningsstilen, som är känd för sina livliga färger och eklektiska mix av mönster och texturer, är det bäst att välja varma och jordnära toner.

  • Jotun Lady Pure Color 2993: En varm terrakottanyans som ger en exotisk och inbjudande känsla. Denna färg är idealisk för sovrum och vardagsrum där man vill ha en mysig och avslappnad atmosfär.

  • Jotun Lady Minerals 5489: En djup och rik grönturkos färg som ger en känsla av äventyr och kreativitet. Använd denna färg på en accentvägg eller möbler för att skapa ett färgstarkt och inspirerande rum.

Barnrum

När det gäller barnrum är det viktigt att välja färger som är både lekfulla och lugnande. Ljusa och glada nyanser är perfekta för att stimulera kreativitet och skapa en trivsam miljö.

  • Jotun Lady Pure Color 1024: En neutral nyans som fungerar som en perfekt bakgrund för färgglada leksaker och möbler. Denna färg är tidlös och kan lätt anpassas när barnets smak förändras.

  • Jotun Lady Pure Color 2024: En mjuk rosa nyans som ger en rogivande och drömlik atmosfär. Perfekt för små barn som behöver en lugn och trygg plats att leka och sova.

Fler nyheter